Інгредієнти:
1,5–2 л води, 80 г імбиру, 400 г лимонів, 200 г цукру, 5 г сухих дріжджів, м’ята (на бажання).
Почистити корінь імбиру, крупно натерти. У 100 мл теплої води розмішати дріжджі і поставити в тепле місце до утворення пінки. Видавити сік з лимонів і крупно нарізати шкірки. У решті теплої води розмішати до розчинення цукор. Додати натертий імбир, шкірки і лимонний сік. Додати воду з дріжджами. Рідина не повинна повністю заповнювати ємність. Закрити горлечко гумовою рукавичкою із проколотим пальцем, поставити в тепле місце на один-два дні, час від часу збовтувати. Після зброджування процідити, перелити у пляшки (у кожну можна вкинути кілька немитих родзинок для різкості), поставити в холодильник ще на два-п’ять днів. Тоді можна пити.
Post Views: 45