рогалики

Галицькі рогалики з повидлом – їси і не можеш зупинитися!

Не знаєте, що солоденького приготувати до чаю? Спечіть рогалики, якраз маємо хороший рецепт! Ці рогалики з повидлом вдаються дуже крихкими, розсипчастими й ніжними. Вони просто тануть у роті.

Галицькі рогалики

  • Для тіста: 140 г вершкового масла, 60 г смальцю, 400 г борошна, 100 г сметани, 100 г молока, 2 жовтки, 1 ст. ложка лимонного соку.
  • Для начинки: повидло.
  • Додатково: цукрова пудра.

Вершкове масло і смалець покласти на півтори години в морозильну камеру. Потім порізати дрібними кубиками, додати борошно і посікти у крихту. Окремо змішати сметану, молоко, жовтки і лимонний сік. Усе змішати і замісити тісто. Покласти в холодильник на годину.

Готове тісто розділити на шість частин. Кожну частину дуже тонко розкотити в коло, яке треба розрізати на 12 рівних сегментів. На край покласти повидло й скрутити рулетом.

Випікати при 180 градусах до готовності. Охолоджені рогалики присипати цукровою пудрою.

Рецепт і фото Оксани Ющук, м. Луцьк

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook