Форма d 26 см.
Тісто 1 (зелене): пучок шпинату і кілька листків м’яти, 5 яєць, 1 скл. (250 г) цукру, 2 ст. ложки олії, 1 неповна скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
Шпинат і м’яту помити, додати 2 ст. ложки окропу і добре збити блендером. Білки збити з цукром, жовтки з олією. Змішати. Продовжуючи збивати на малих обертах додати муку з розпушувачем, в кінці додати шпинат.
Тісто 2 (жовте): 4 жовтки, 1 яйце. 2 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка оцту, пів ч. ложки куркуми.
Яйця збити з цукром. Продовжуючи збивати, всипати борошно з розпушувачем, куркуму і влити оцет.
Тісто 3 (біле): 4 білки, 0.5 скл. цукру, 2 ст. ложки борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложка оцту.
Білки збити з цукром. Продовжуючи збивати, всипати муку з розпушувачем, крохмаль і влити оцет.
Спекти 4 коржі протягом 25 хв при температурі 170 градусів. 1. Зелений. 2. Зелений з жовтим. Зелене тісто посипати шоколадними крихтами і вилити жовте тісто. Акуратно розрівняти. 3. Зелений з білим. 4. Жовтий з білим. Також посипати крихтами.
Крем: 500 г сметани, 50 г цукрової пудри, згущувач. Збити.
Начинка 1: 1 л яблук ( потертих і тушених з цукром), 2 п. галаретки (лимон і персик).
Яблука поділити на 2 частини. У гарячі яблука додати галаретку з смаком лимону, в іншу половину – з персиком. Добре вимішати. Охолодити.
Начинка 2: 350 мл перетертої малини з цукром (мороженої), 15 г желатину.
Желатин залити 3 ст. ложки води. Пюре нагріти. Желатин розтопити на водяній бані і додати в гаряче пюре. Добре розмішати. Форму d 24 см застелили плівкою і вилили малину. Поставити в морозилку, щоб застило.Перекласти у формі: зелений корж-крем-яблука з лимоном-крем-зелений з жовтим корж-крем-малина-крем-білий з жовтим корж-крем-яблука з персиком-крем-зелений з білим корж (білим донизу).
Поставити в холодильник.
Пекла і фотографувала: Nata Semchishin
Читайте також:
-
Чізкейк з розкішним шоколадним бісквітом, чорницями та “Орео”-мусом
-
Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті. Дійсно, смакота!