Горіховий пляцок
Форма 20Х35 см. Об’єм склянки 250 мл. Тісто: 6 яєць, 6 ст. ложок цукру, 1 скл. горіхів, 0,5 скл. білих сухарів, 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка крохмалю, 2 ч. ложки розпушувача. Продукти вказано на 1 корж, спекти треба 3.
Тісто : 6 білків збити в піну додати 6 ст. ложок цукру (по одній поступово), додати 6 жовтків (також по одному), додати 1 скл. дрібно посічених горіхів, додати 0,5 скл. білих сухарів, додати по 1 ст. ложці (без чубка) борошна і крохмалю, 2 ч. ложки розпушувача. Це на один корж. Спекти таких три. Замішувати кожен окремо. Пекти при 170° 30-35 хв.
Крем. до 0,5 л молока додати неповну склянку цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки домашніх вершків (не обов’язково) добре перемішати і на малому вогні, помішуючи, довести до кипіння. У 125 мл киплячого молока запарити 1 скл. дрібно посічених горіхів, залишити до повного охолодження (горіхи вберуть молоко) і додати до заварного крему. 200 г масла (82%) збити, додаючи холодний заварний крем. До крему додати розчинну каву, розчинену у горілці (1 ч. ложка кави на 2 ст. ложки горілки). У крем потрохи додавати.
Рецепт і фото Дарії Шкляр
Читайте також:
- Розкішний пляцок “Орхідея” з кокосово-горіховим безе
- Пляцок шоколадно-горіховий з яблуком. Усім раджу приготувати!