Салат з печінкою, грибами і чорносливом
400 г курячої печінки, 400 г печериць, 2 середні цибулини, 2 моркви, 4-5 яєць, 2 плавлених сирки, 7-8 шт. черносливу, масло для смаження, сіль за смаком. Для заправки: 300 г. сметани, 150 г сиру фета, сіль, перець за смаком.
Печінку вимити, почистити, нарізати невеликими шматочками і обсмажити в невеликій кількості масла або олії до готовності. Наприкінці трохи посолити за смаком. Масла краще використовувати якомога менше, щоб потім салат не вийшов занадто жирний.
Окремо обсмажити печериці або інші гриби, нарізані скибочками, трохи підсолити. Так само окремо обсмажити дрібно нарізану цибулю, до легкої золотистості. Додати натерту моркву, посолити за смаком і тушкувати під кришкою до м’якості. Яйця зварити круто, остудити і почистити.
Для заправки змішати сметану з розкришеною фетою і збити блендером до однорідності. Посолити і поперчити за смаком.
На тарілку або в салатник викласти шарами:
1 шар – смажена печінка. Змастити заправкою.
2 шар – обсмажені гриби. Змастити заправкою.
3 шар – цибуля з морквою. Змастити заправкою.
4 шар – варені яйця натерті на середній тертці. Змастити заправкою.
5 шар – тертий плавлений сир. Змастити заправкою.
6 шар – чорнослив, нарізаний тонкими смужками, або невеликими шматочками.
Дати салату настоятися кілька годин в холодильнику і можна подавати до столу.