Дуже смачний сирник з маком
- Форма 40Х23 см.
- Шоколадне тісто: 120 г масла, 100 г цукру, 1 яйце, 1 ст. ложка сметани, 2 ст. ложки какао, 220 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
- Сирна маса: 1,8 кг сиру, 10 яєць, 2 п. ванільного пудингу або 80 г крохмалю, 2 ст. ложки манки, 150 г масла, 300 г цукру, цедра і сік лимона, ванільний цукор, 200 г маку. Якщо сир нежирний, тугий, то можна дати 3-4 ст. ложки сметани
Замісити шоколадне тісто. До перетертого сиру додати жовтки з цукром, пудинг, манку, м’яке масло, лимон. Вкінці – збиті білки. Від отриманої сирної маси взяти 1 кг і додати помелений і запарений мак. Викласти на шоколадне тісто сирно-макову масу, а потім – сирну. Випікати на пергаменті при температурі 200 ОС 1 год. Остудити у формі. Зверху сирник покрити шоколадною помадкою (100 г шоколаду + 1 ст. ложка олії)
Рецепт Kozak Tanya. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха Корчак
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 75