Дуже шоколадний торт
Форма 26 см. Шоколадний бісквіт (рецепт Наталії Калініної): 3 яйця, 380 г борошна, 75 г какао, 450 г цукру, 0,5 ч. ложки солі, 2 ч. ложки соди, 90 г олії, 90 г масла теплого, 420 мл молока, 2 ст. ложки оцту. Все кімнатної температури!
Змішати все, крім оцту. Додати оцет і змішати ще раз до однорідності. Тісто виходить рідкувате. Пекти при 170-180 ОС 50-70 хв. Виходить високий бісквіт, без купола, вологий.
Заварний шоколадний крем (рецепт із “Я тортодел”): 2 жовтки, 20 г какао, 30 г борошна, 100 г цукру, 250 г молока, 100 г масла. Виходить 440 г крему, можна збільшити порцію.
Жовтки, цукор, какао, борошно збити до однорідності. Довести молоко до кипіння, поступово додати суміш, варити до загустіння. Накрити плівкою впритул. Для більш насиченого смаку і стабільності можна додати ще шоколадку. Охолодити до кімнатної температури. Масло (має бути однакової температури з кремом) збити добіла, додавати по ложці заварний крем.
Крем із шоколадом: 2 яйця, 100 г цукру, 50 г борошна, 300 г молока, 100 г шоколаду, 70 г масла. Виходить 570 г крему.
Яйця, цукор, борошно збити до однорідності. Молоко довести до кипіння, влити поступово суміш, проварити до загустіння. Вимкнути вогонь, додати шоколад, перемішати. Охолодити під плівкою. Збити масло, по ложці ввести заварний крем.
Рецептом поділилася Інна Недураєва
Автор фото Stephanie Stiavetti