Домашня варена ковбаса
500 г курячого філе, 2 яєчні білки, 200 мл вершків, 1 зубець часнику, сіль, перець, 2 ст. ложки бурякового соку.
Усе перемолоти у чаші комбайна гострим ножем у такій послідовності: 500 г курячого філе, 2 яєчні білки, 200 мл вершків (33%), 1 зубець часнику (вичавити), сіль, перець, 2 ст. ложки бурякового соку (для кольору). Викласти на фольгу (можна на плівку) сформувати ковбаску. Перекласти на ще один шар фольги, краї загорнути цукеркою. Покласти у щільніші 2 пакети, кожен зав’язати надійним вузликом. Покласти у каструлю з водою, яка починає кіпіти. варити 30–35 хв. Дістати, повністю охолодити, розмотати. Можна також готувати у склянках: змастити їх зсередини маслом, викласти на 2/3 об’єму фарш, а тоді поставити у каструлю з водою. Або ж начиняти кишку чи штучну плівку.
Рецепт Миросі Заланської