Домашній житній хліб, як “Бородинський”

Хліб виходить, схожий на "Бородинський": смачний, не кислий, нарізається тоненько. А головне - домашній і корисний, на житньому борошні.

Домашній житній хліб, як “Бородинський”

2 склянки житнього борошна, 3 ст. ложки житніх висівок, 2 ст. ложки кунжуту, 0,5 ч. ложки солі, 1 ст. ложка сухих дріжджів, 1 ст. ложка меду, 1 скл. теплої води.

Це базовий рецепт, а я додала ще 2 ст. л. солоду (у нас продається на ринку, там, де й мука, мабуть, є також у супермаркетах)

Борошно просіяти через сито. Додати кунжут, висівки, солод, сіль, дріжджі і все добре перемішати. Мед розвести в теплій воді. Воду додати в борошно і вимісити тісто. Чим більше його місити, тим смачніше потім буде хліб. Тісто спочатку липке, а потім відстає від рук. Залишити в теплому місці на 40-50 хв., накривши рушником. Тісто підіймається не дуже сильно, і якщо воно підніметься хоч в півтора рази, то вже досить. Далі взяти тісто і ще раз добре пром’яти, покласти в форму або на деко вже змащене олією і ще раз залишити на 40 хвилин. Через 40 хвилин поставити хліб у духовку при температурі 220 градусів на 30 хвилин. Розмір готового хліба 21х10х6 см. Готовий вчорашній хліб на першому фото. На останньому фото мій хліб з хлібопічки, де замість висівок я брала борошно пшеничне та не додавала солоду.

Рецепт і фото Євгенії Письменної

ВАМ ТАКОЖ БУДЕ ЦІКАВО:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook