Домашній плавлений сир
300 г (я брала на око) домашнього кисломолочного сиру (найкраще – жирного), 0,5 ч. ложки соди, сіль, перець, кріп.
Сир краще змолоти до однорідності, бо у плавленому сирі можуть бути крупинки. Але я не молола і теж було смачно 🙂 просто потовкла сир вилкою. Покласти у черпак, поставити на водяну баню. Посипати содою і перемішати. Через деякий час сир почне плавитися, а потім трохи пінитися. Коли він весь розтане, посолити, поперчити, можна додати кріп, дрібно порізаний болгарський перець або підсмажені гриби. Перемішати, хвилинку проварити і все – готово. Перелити сир у банку чи контейнер (спершу він рідкий) і поставити в холодильник (там гарно загусає і чудово мажеться на хліб).
Читайте також:
Post Views: 90