Домашній майонез
- Усі інгредієнти для рецепта повинні бути однакової температури: 250 мл олії рафінованої, 1 яйце, 0,5 ч. ложки соли, 1 ч. ложка цукру, 0,5 ч. ложки гірчиці, 0,5 ч. ложки лимонного соку. Блендер з насадкою “Ніжка”.
Перед приготуванням треба обов’язково обробити яйце: у 200 мл теплої води (40-50 градусів) додати 2 ч. ложки соди, розколотити. Опустити туди яйце і залишити так на 20-30 хвилин. Далі яйце промити під проточною водою і гарно обтерти. У миску влити олію, додати яйце, сіль, цукор, гірчицю. Опустити блендер в рідину, збивати близько пів хвилини (рідина при збиванні почне біліти та густіти), далі вкінці додаємо лимонний сік. Ще збити 10-20 секунд. Якщо у вас при збиванні майонез буде рідкий, додайте ще 1 яйце – і ситуація виправиться. Домашній майонез готовий.
Порада господині. Як варіант, якщо не гусне, щоб не додавати ще одне яйце, можна поставити місткість з рідиною у холодильник на 30-60 хв. і спробувати збивати ще раз, нічого не додаючи. Загусне, додати лимонний сік.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати інші соуси для салатів:
- Забудьте про майонез! П’ять смачних соусів для заправки салатів
- Майонез на молоці без яєць за одну хвилину
Post Views: 40