майонез

Домашній майонез за дві хвилини

Приготувати домашній майонез - це швидше і простіше, ніж сходити по майонез у магазин! До того ж він абсолютно натуральний і смачний!

Домашній майонез

  • Усі інгредієнти для рецепта повинні бути однакової температури: 250 мл олії рафінованої, 1 яйце, 0,5 ч. ложки соли, 1 ч. ложка цукру, 0,5 ч. ложки гірчиці, 0,5 ч. ложки лимонного соку. Блендер з насадкою “Ніжка”.
Перед приготуванням треба обов’язково обробити яйце:  у 200 мл теплої води (40-50 градусів) додати 2 ч. ложки соди, розколотити. Опустити туди яйце і залишити так на 20-30 хвилин. Далі яйце промити під проточною водою і гарно обтерти. У миску влити олію, додати яйце, сіль, цукор, гірчицю. Опустити блендер в рідину,  збивати близько пів хвилини (рідина при збиванні почне біліти та густіти), далі вкінці додаємо лимонний сік. Ще збити 10-20 секунд. Якщо у вас при збиванні майонез буде рідкий, додайте ще 1 яйце – і ситуація виправиться. Домашній майонез готовий.
Порада господині. Як варіант, якщо не гусне, щоб не додавати ще одне яйце, можна поставити місткість з рідиною у холодильник на 30-60 хв. і спробувати збивати ще раз, нічого не додаючи. Загусне, додати лимонний сік.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Радимо також приготувати інші соуси для салатів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook