Деруни по-новому із картоплі та кабачків
500 г картоплі, 1 кабачок (у мене цукіні близько 300 г), 7 ст. ложок борошна, сіль та перець за смаком, 2 яйця, 1 велика цибулина, 6 зубців часнику, пучок кропу за бажанням. Для соусу: 4-5 ст. ложок сметани, 1 зубець часнику, зелень кропу чи петрушки.
Кабачок натерти на тертці дрібній. Відкинути його на сито чи друшляк, залишити, щоб стік зайвий сік (я ще потім відтискаю його рукою). Картоплю натерти на дрібній тертці, трохи відцідити сік. Потім з’єднати обидві маси, додати яйця, борошно, терту цибулину і часник ,часник видусити через часно-кодавку, сіль та перець. Кріп дрібно нарізати . Ретельно перемішати. Смажити деруни у невеликій кількості олії на середньому вогні з обох боків. Готові викладати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Приготувати соус: вичавити у сметану часник, додати дрібно посічену зелень. Можна трішки посолити за бажанням. Ретельно розмішати.
Рецепт і фото Лілії Гадач
Читайте також:
-
Кабачки бувають смачніші за м’ясо! 8 перевірених рецептів
-
В міру гострі та ароматні кабачки в соєвому соусі. Смачна закуска за 5 хвилин