“День і ніч”
Тісто: 1,5 скл. борошна, 1,5 ст. ложки какао, 2 жовтки, 1 яйце, 1,5 ст. ложки сметани, 0,5 скл. цукру, 250 г маргарину, 1 ч. ложка розпушувача.
Сирна начинка: 300-500 г цукру, 1,5 кг сиру, 10 яєць, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки манки, 150 г масла, лимон, родзинки.
Для тіста жовтки збити з яйцем і цукром до однорідності і збільшення в об’ємі. Додати сметану і збити. Додати розтоплений маргарин і ще раз збити. Порціями додати змішане з какао і розпушувачем борошно, постійно збиваючи до утворення тіста.
Сир змолоти або збити блендером. Потерти цедру з лимона. Жовтки збити з цукром, додати масло, збити, додати сир, збити, додати крохмаль і манку, цедру, родзинки, перемішати. Додати окремо збиті до стійкості білки, перемішати.
На деко викласти тісто, а на нього сирну масу. Пекти 1-1,5 год при 180 ОС. Діставати з форми холодним.
Рецепт Ганни Бонис, пекла і фотографувала Любов Мазепа