Чотири секрети вирощування рекордного урожаю цибулі

Хочете мати великий урожай цибулі? Скористайтеся цими порадами.

Замочування в розчині солі

Перед посадкою цибулини слід правильно обробити. Для цього знадобиться зробити сольовий розчин в пропорції: 1 столова ложка солі на літр води. Сіль допоможе знезаразити рослину та захистити від хвороб і паразитів.

Перед зануренням в розчин цибулини слід зволожити, поклавши в звичайну воду на 2 години. Після цього потримати в сольовій ванні 3 години і добре промити, кілька разів змінивши воду.

Особливий полив

Щоб захистити врожай від цибулевої мухи, застосуйте спеціальну систему поливу. Коли з землі проклюнуться перші листя, спершу окропити їх звичайною водою, а потім спеціальним засобом (розведіть 2 столові ложки нашатирного спирту в одному відрі води: на 6 квадратних метрів землі потрібно 3 відра).

Не забуваємо про добрива

Для поліпшення якості грунту грядки під цибулю слід використовувати дріжджову підгодівлю. Вона підвищить рівень корисних бактерій і елементів в землі, зміцнить кореневу систему і збільшить зелені сходи.

Розведіть 2 столові ложки сухих дріжджів і 3 столові ложки цукрового піску в відрі теплої води, залиште бродити в теплому місці протягом двох днів. Розведіть цю суміш в пропорції 2/5, і поливайте з розрахунку п’ять літрів на квадратний метр землі. Проведіть підгодівлю вдруге через 15 днів. Дріжджі потрібно використовувати в теплі дні (від +20 ° C), інакше вони просто загинуть.

Правильно сушимо цибулю

Прибирати цибулю слід в сонячні дні (грунт не повинен бути сирим), а після складання обов’язково просушити, щоб незабаром не почалося гниття. Попередньо потрібно очистити його від бруду, корінці і пір’я обрізати, або розкласти так, щоб пір’я теж висохли. Потім розкласти цибулини на сонці і періодично перевертати.

Через пару днів помістіть цибулини в добре провітрюване місце (на горище або під навіс) і залиште сушитися один-два тижні. Якщо сушили з пір’ям, заплетіть цибулини, як волосся, в косичку і підвісьте. Зберігати їх можна в ящиках або в підвішеному стані, періодично перебираючи.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook