
Часникове вино виводить солі, очищає кров, зміцнює судини, допомагає від головного болю
Про те, що часник корисний, знають усі. Але далеко не всім його можна їсти. У такому разі можна приготувати цілющу настоянку – часникове вино.
Чим корисне часникове вино
Настоянка, приготована із часнику і червоного вина, має багато лікувальних властивостей. Вона здатна зміцнити весь організм. Вона:
- виводить солі та шлаки з організму,
- знижує рівень холестерину,
- очищає кров,
- покращує процеси травлення,
- зміцнює стінки судин,
- зміцнює імунітет,
- зміцнює серцево-судинну систему,
- допомагає при жіночих захворюваннях,
- нормалізує тиск,
- допомагає позбутися головного болю,
- підвищує працездатність,
- покращує пам’ять,
- зміцнює нерви,
- нормалізує сон.
Як приготувати часникове вино
Для приготування часникового вина знадобиться 12 зубців часнику (треба потовкти дерев’яним товкачем), 0,7 л червоного сухого натурального виноградного вина (найкраще – домашнє вино). Часник покласти у банку або пляшку з темного скла (якщо такої нема – обгорнути темною тканиною). Залити вином, закрити кришкою, поставити на 2 тижні у темне місце. Кожного дня 2 рази струшувати. Потім процідити, зберігати у прохолодному місці. Пити по 1 ч. ложці 3 рази на день перед їдою протягом місяця. Повторювати курс лікування можна через пів року. Рекомендовано поєднувати прийом часникового вина і чаю з м’ятою.
Може викликати тахікардію, печію, підвищення апетиту. Протипоказаний прийом при гастриті, виразці, захворюваннях підшлункової і печінки, епілепсії, алергії на компоненти. Перед вживанням часникового вина варто проконсультуватися з лікарем!