Здоров'я та краса Народна медицина

Часникове вино виводить солі, очищає кров, зміцнює судини, допомагає від головного болю

Про те, що часник корисний, знають усі. Але далеко не всім його можна їсти. У такому разі можна приготувати цілющу настоянку – часникове вино.

Чим корисне часникове вино

Настоянка, приготована із часнику і червоного вина, має багато лікувальних властивостей. Вона здатна  зміцнити весь організм. Вона:

  • виводить солі та шлаки з організму,
  • знижує рівень холестерину,
  • очищає кров,
  • покращує процеси травлення,
  • зміцнює стінки судин,
  • зміцнює імунітет,
  • зміцнює серцево-судинну систему,
  • допомагає при жіночих захворюваннях,
  • нормалізує тиск,
  • допомагає позбутися головного болю,
  • підвищує працездатність,
  • покращує пам’ять,
  • зміцнює нерви,
  • нормалізує сон.

Як приготувати часникове вино

Для приготування часникового вина знадобиться 12 зубців часнику (треба потовкти дерев’яним товкачем), 0,7 л червоного сухого натурального виноградного вина (найкраще – домашнє вино). Часник покласти у банку або пляшку з темного скла (якщо такої нема – обгорнути темною тканиною). Залити вином, закрити кришкою, поставити на 2 тижні у темне місце. Кожного дня 2 рази струшувати. Потім процідити, зберігати у прохолодному місці. Пити по 1 ч. ложці 3 рази на день перед їдою протягом місяця. Повторювати курс лікування можна через пів року. Рекомендовано поєднувати прийом часникового вина і чаю з м’ятою.

Може викликати тахікардію, печію, підвищення апетиту. Протипоказаний прийом при гастриті, виразці, захворюваннях підшлункової і печінки, епілепсії, алергії на компоненти. Перед вживанням часникового вина варто проконсультуватися з лікарем!

Дата публікації: 03.11.2020 img Поділитися