Чанахи (горщики) по-новому з нутом
З вечора склянку нуту та білі сушені гриби залити водою. Якщо немає сушених білих грибів, можна взяти печериці. Зранку відварити гриби, а нут найкраще відварити в мультиварці (без солі) протягом 1,5-2 години в режимі “Тушкування” або до готовності (час від часу куштуйте). Вкінці приготування, коли нут м’який, додати солі. Перекласти в банячок. В мультиварку дати олію і просмажити м’ясо (я брала курячі стегна) в режимі “Смаження”, додати цибулю і моркву. Коли підсмажилося, додати 1,5 ст. ложки борошна. Коли змінить колір, залити бульйоном або водою, посолити, дати перчик та лавровий листок. Ввімкнути режим “Тушкування” на 20 хв. Через 20 хв додати відварений нут, білі гриби та тушкувати ще 30 хв. Перекласти все в горщики та поставити в розігріту духовку до 180 ОС на декілька хвилин. Витиснути часничок, додати в готову страву.
Рецепт і фото Алли Сидор