Булочки “Сайки” з корицею. М’які наче пух!

За цим рецептом можна пекти булочки будь-якої форми. Хочете - робіть сайки, як я, або кругленькі, або у формі для кексу. Вони м'якенькі виходять, як пух!

Булочки “Сайки” з корицею

300 мл молока, 30 г живих дріжджів, 800 г борошна, 2 яйця, 100 г стаканчик сметани, 100 г масла, 6 ст. ложок соняшникової олії, 5-6 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка солі. Для присипки: 1 ч. ложка кориці, 50 г цукру.
У 100 г теплого молока додати 1 ст. ложку цукру і 30 г живих дріжджів, дати підійти 15 хв. У борошно додати тепле молоко (200 мл), з’єднати всі інгредієнти, замісити еластичне тісто, дати підійти. Коли тісто підійде, шматочок тіста розкотити овалом, посипати корицею з цукром, згорнути рулетиком. Рулетик понадрізати і викласти в форму, змащену олією. Дати відпочити 20 хв. 1 яйце змішати з 1 ст. ложки сметани і змастити верх сайок. Пекти в розігрітій духовці при 180 ОС до золотої скоринки.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook