Болгарський суп «Таратор»

Цікавий варіант першої страви болгарської кухні, чимось схожої на українську окрошку. Оригінальні добавки - горіхи і мінеральна вода.

Болгарський суп «Таратор»

Інгредієнти:
0,5 довгого або 2 коротких огірки, по 1 скл. кефіру і газованої води (або домашнього квасу), 1 ст. ложка олії, 0,5 пучка кропу, 1–2 зубці часнику, 2 ст. ложки волоських горіхів.

Огірок потерти, кріп посікти. Часник вичавити, змішати з сіллю, перцем, олією. Кефір збити з мінеральною водою. Усе змішати, поставити в холодильник на 1–2 год. Горіхи підсушити на сковороді, додавати безпосередньо у тарілки з супом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook