Лікування дитячої амбліопії в Одесі

Серед поширених очних патологій виділяється амбліопія або “ліниве око”. Донедавна це захворювання вдавалося вилікувати лише у дитячому віці, але наразі стало можливим впливати на зір дорослих і значно його покращувати.

Існує багато захворювань, які погіршують здатність людини бачити. Зоровий аналізатор – дуже важливий орган, який допомагає нам отримувати до 90% інформації про навколишній світ. Саме тому важливо ретельно слідкувати за його здоров’ям, періодично відвідуючи офтальмолога.

Серед поширених очних патологій виділяється амбліопія або “ліниве око”. Донедавна це захворювання вдавалося вилікувати лише у дитячому віці, але наразі стало можливим впливати на зір дорослих і значно його покращувати.

Пріоритетним віком для лікування залишаються 7-9 років. А оскільки симптоматика не відразу проявляється, спеціалісти радять проходити планове обстеження. В Одесі це можна зробити в сучасному офтальмологічному центрі “Ексімер”, де проводять ретельну перевірку та ефективне лікування діагностованих захворювань. Зокрема амбліопія у дітей лікується новітніми апаратними методами. До захворювань на різних стадіях застосовуються різні підходи. Схема лікування вибирається індивідуально, залежно від віку пацієнта та причин патології. Офтальмолог контролює кожну процедуру, що допомагає вчасно відкоригувати терапевтичні заходи.

Причини амбліопії у дітей

Амбліопія — це патологія, яка значно погіршує зір, а саме бінокулярний (здатність бачити двома очима). Одне око посилає до мозку неправильне зображення, яке не береться до уваги. З часом око стає “лінивим” і зовсім перестає сприймати інформацію. Людина починає використовувати лише здорове око, що призводить до:

  • швидкої втоми зорового аналізатора;
  • частого головного болю;
  • потемніння в очах і запаморочення;
  • неможливості зрозуміти, де розташовані предмети;
  • втрати координації;
  • проблем з фокусуванням на об’єктах.

Найчастіше хвороба виникає через високу ступінь міопії, косоокість, катаракту, анізометропію. Також існує спадковий фактор і наслідки хірургічних операцій (рубці, виразки рогівки).

Які бувають форми “лінивого ока”

Існують дві основні форми амбліопії: вроджена та здобута. Також спеціалісти поділяють патологію за причинами її виникнення:

  1. Первинна — виникає через те, що око втрачає можливість реалізовувати зорові функції. Тобто, якщо у дитини розвивається хвороба на тлі інших відхилень цього ока. Поділяється на рефракційну, дисбінокулярну та змішану форми.
  2. Вторинна — патологія розвивається через збій в інших системах організму. Буває неврогенною, істеричною, обскураційною тощо.

Крім того, при діагностуванні обов’язково перевіряється гострота зору. Залежно від цього показника виділяють 5 ступенів амбліопії.

Вчасне звернення до офтальмолога — запорука здорового зору.

Ексімер має всі відповідні ліцензії

https://eximer.ua/uk/pro-kliniku/klinika-eksimer-m-odesa/

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook