Сирник зі сливами
- Форма 22 см.
- Сирна маса: 1 кг сиру, 5-6 яєць, 200 г цукру, 1 п. пудингу або 40 г крохмалю, 100 г сметани, 100 мл молока, 1 ст. ложка манки, 1 лимон (сік і цедра).
- А також 0,5 кг слив.
- Штрейзельна крихта: 40 г масла, 50 г цукру, 70 г борошна.
До перетертого сиру додати жовтки з цукром, сметану, молоко, пудинг, манку, цедру і сік з лимона. Вкінці – збиті білки. Готову сирну масу викласти у застелену пергаментом форму (або в силіконову). Зверху покласти половинки слив (зрізом вверх), трошки втиснути у сир.
Для штрейзельної крихти перетерти руками масло з цукром і борошном. Поставити в холодильник на 30 хв. Посипати зверху на сливи. Випікати при температурі 180 градусів 1 год.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Читайте також:
- Сирник “Золота роса”
- Кокосовий сирник. Просто, смачно і недорого
Post Views: 50