Сирник
- Форма 24×28 см.
- Шоколадне тісто: 120 г масла (маргарину), 80 г цукру, 2 ст. ложки какао, 2 великих яйця, 1 ст. ложка сметани, 1 ч. ложка розпушувача, 250-300 г борошна, сіль на кінчику ножа.
- Біле тісто: 120 г масла, 80 г цукру, 4 жовтки, 1 ч. ложка розпушувача, 2 ст. ложки сметани, 1 п. ванільного цукру, сіль на кінчику ножа, 250-300 г борошна.
М’яке масло розтерти з цукром, додати яйця і сметану, суміш сухих інгредієнтів. Замісити два види тіста ,воно має бути м’яке і не забите борошном! Кожне тісто поділити на дві рівні частини, залишити на 30 хв у холодильнику.
- Сирна маса: 1,2 кг домашнього сиру, 100 г масла, 1 п. ванільного цукру, 200 г цукру, 6 яєць, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки манки, цедра з одного лимона, сіль на кінчику ножа (для балансу смаку).
Усі інгредієнти добре збити блендером до однорідності.
- Маково-горіхова маса: 120 г сухого меленого маку, 120 г мелених горіхів, 100 г цукру, 4 білки, що лишились від тіста, 1 ч. ложка крохмалю.
Білки збити з цукром до пишності, з’єднати з маком, горіхами та крохмалем, вимішати.
- Ще знадобиться 400 г густого малинового джему.
Підготувати сирник до випікання
Форму вистелити пергаментом. Розкотити 1 частину білого тіста, викласти у форму, зробити невеличкий бортик, зверху викласти маково-горіхову начинку, коричневе тісто, сирна начинка, знову коричневе тісто, рівненько змастити малиновим (або будь-який іншим джемом). Останній шар – біле тісто, його потрібно розкотити пластом на 2-3 см ширшим за розмір форми.
За допомогою ножа краї тіста потрібно легенько втиснути у форму. Проколюємо верх сирника виделкою у декількох місцях. Випікати сирник у розігрітій духовці при 170-180°C, приблизно 1 годину 20 хв. Стежте за своєю духовкою! Виймати з форми, коли повністю охолоне. Верх сирника посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Читайте також:
-
Сирник “Заможний” із сезамовою і маковою начинкою. Такої смакоти ви ще не їли!
- Кокосовий сирник. Просто, смачно і недорого
Post Views: 37