пиріжки

М’які пиріжки на кислому молоці, які не черствіють: завжди печу дві порції

У рецепті цього тіста є і кисле молоко, і свіже. Спробуйте приготувати - не пошкодуєте! Пиріжки вдаються дуже м'які і довго не черствіють.

М’які пиріжки

  • 520 г борошна, 8 г сухих дріжджів, 2 яйця, 80 г цукру, 70 г масла, 200 мл кефіру (беру кисле молоко), 80 мл молока, 16 г ванільного цукру, 1 ч. ложка солі. 
  • Начинка за смаком (шоколад, згущенка, варення).
У тепле молоко додати дріжджі, з відміряної норми додати 2 ч. ложки цукру, перемішати і залишити на 10 хв. Просіяти борошно. В іншу миску вилити розведені дріжджі, додати цукор, сіль, перемішати. Далі ванільний цукор і додати кефір кімнатної температури. Яйця збовтати виделкою і додати до тіста половину (половину залишити для змащування). Додати борошно і розтоплене масло.
Замісити тісто. Якщо тісто трошки липне до рук, можна ще підмісити борошна (все залежить від того, яке борошно використовувати). Місити 10 хв. Руки і стіл при необхідності можна змастити олією. Також можна змастити миску, в яку будете ставити тісто. Перекласти тісто, накрити харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 1 год.
Коли тісто підросте, обім’яти його і поділити приблизно на 16 частин. Розділені частини накрити плівкою і залишити тісто відпочити ще 10 хв. Далі брати по одній частині тіста і розкочувати в коло. На один край класти начинку і добре заліпити. На другій частині кола зробити надрізи, загорнути її. Виходить булочка у вигляді рогалики. Краї рогалика защипнути до купи, таким чином зробити круглу булочку.
Викласти на деко, накрити харчовою плівкою і залишити ще на пів години. Змастити яйцем і поставити випікати в розігрітій духовці при 170 °С на 40 хв. Теплі посипати пудрою.
Рецепт і фото Оксани Копиняк

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook