Печене м’ясо
Я готую так: на 5 літрів води даю 250 г солі, розмішую до розчинення, додаю 4-5 лаврових листочків, духмяний та чорний перець десь по 6-8 штук, столова ложка цукру – все закип’ятити і лишити охолоджувався до кімнатної температури, потім додаю нарізану кільцями велику цибулину.
Тим часом беру м’ясо 5-6 кг нарізаю великими шматками – десь по кілограму або й більше (хто як хоче) і нашпиговую його дольками часнику. Роблю це у вівторок, перед паскою. Ставлю м’ясо маринуватися в холодильнику або в льоху.
У суботу вранці м’ясо витягую з розсолу, просушую паперовими рушниками і кожен шматок обжарюю на пательні з смальцем до золотистого кольору.
Складаю в скороварку додаю два лаврові листочки, декілька горошин духмяного перцю, притрушую чорним мелений перцем, додаю трохи води і жир, на якому смажила м’ясо і тушу 1,5 години на маленькому вогні. Не відкриваю скороварку до повного остигання. А потім знову злегка паперовими рушниками забираю зайву вологу і загортаю м’ясо в фольгу до повного дозрівання. Таке м’ясо виходить м’якеньким і запашним.
Рецепт Оксани Ткаченко
- Найсоковитіше печене м’ясо – у маринаді з пива
- Шинка у медовому соусі