Шоколадний брауні
- Форма: 23х33 см.
-
Тісто: 150 г шоколаду (я люблю чорний, але можна поєднати молочний і чорний), 130 г цукру (якщо любите дуже солодку випічку, беріть трішки більше), 2 яйця, 50 г масла, 50 мл олії, приблизно 120 г борошна, 30 г какао, 200 г кабачка, 1 ч. ложка соди, 1/2 ч. ложка солі, ваніль.
-
Крем-чиз: 250 мл вершків (від 33%), 250 г маскарпоне, пудра до смаку.
-
Помадка: 60 мл вершків, 60 г цукру, 20 г какао, 40 г масла.
Розтопити шоколад з маслом (на маленькому вогні). Збити яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю, додати олію і знову перемішати. Змішати сухі інгредієнти: борошно, какао і соду (або розпушувача потрібно вдвічі більше). Просіяти в масу і добре перемішати: на цьому етапі тісто густе.
Цікавим інгредієнтом тут є молоденький кабачок!!!, який і надає вологої структури брауні (сам він не має смаку, але брауні вдається просто ідеальним). Натерти на грубій терці разом зі шкіркою і не відтискаючи додати в тісто, розмішати – тісто стає більш рідким. Додати розтоплений шоколад і знову перемішати; тісто буде спадати шматочками з лопатки.
Випікати брауні у формі з пергаментом (у мене 23х33 см) у розігрітій до 175 градусів духовці 30 хв. Вийняти на решітку і дати повністю остигнути.
Помадка
Змішати вершки (або молоко), какао і цукор і поставити на вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння, проварити хвилинку і вимкнути. Додати масло, перемішати.
Крем-чиз
Збити холодні вершки з пудрою до піків, додати маскарпоне, все добре перемішати. Замість пудри можна додати розтоплений білий шоколад.
На брауні намастити тонкий шар помадки, зверху викласти крем і ще прикрасити помадкою, яка залишилась. Розрізати на порційні шматочки і прикрасити листочками м’яти.
У готовому брауні кабачка зовсім не відчувається, ніхто про нього навіть не здогадається!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати брауні за іншим рецептом:
- Шоколадний брауні з вишнями та сиром. Схоже на торт, але ще краще!
- Смачне тістечко “Шоколадний брауні”. Готую на кефірі – смакота!
Post Views: 36