Трюфельний торт
- Форма 22 см.
- Крем: 400 мл вершків (від 30%), 200 г темного шоколаду (бажано з подрібненими горіхами).
- Коржі: 160 г цукру, дрібка солі, 100 г олії, 80 мл води, 25 г какао, 160 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
- Помадка: 2 ст. ложки какао, 4 ст. ложки молока, 3 ст. ложки цукру, 50 г масла.
Для крему 400 мл вершків (від 30%) довести до кипіння, але не кип’ятити, відставити. 200 г темного шоколаду (бажано з подрібненими горішками) додати до гарячих вершків, зачекати 5 хв і все гарно розмішати. Дати остигнути до кімнатної температури і поставити в холодильник.
Тісто: у невеликій каструльці змішати 100 г цукру, 100 г олії, 80 мл води, 25 г какао – поставити на середній вогонь і, помішуючи, довести до кипіння, вимкнути вогонь. 4 яйця збити до легенької піни. Додати 60 г цукру і добре збити на сильних обертах ще приблизно 7-10 хв. Додати дрібку солі і на малих обертах помаленьку ввести шоколадну масу (вона ще гаряча).
160 г борошна і 2 ч. ложки розпушувача просіяти частинами до збитої маси і перемішати легенько лопаткою. Випікати тири 180 градусах у формі з пергаментом до готовності (приблизно 35 хв). Остиглий бісквіт розрізати на три коржі.
Холодний крем збити міксером до густої маси. Коржі просочити кавою і перемазати кремом. Полити помадкою.
Трюфельний торт готовий!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати шоколадний торт за іншими перевіреними рецептами:
- Шоколадний торт з карамеллю (шифоновий бісквіт, ганаш, солона карамель)
-
Трюфельний торт з шоколадом та персиками. Вишуканий смак!
Post Views: 24