булочки

Булочки по три копійки: продуктів на копійки, головне – технологія!

Булочки неймовірно смачні, м’якенькі, не кришаться. Теплі з маслом і варенням - смакота! Гарячі канапки з ними неймовірно смачні!

Булочки по три копійки

  • 300 мл теплої води, 10 г дріжджів (або 4 г сухих), 450-500 г борошна, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, 30 г м’якого масла. 
У воді розчинити дріжджі, додати цукор, сіль, поступово ввести просіяне борошно, замісити туге тісто (щоб вода забрала все борошно). Викласти тісто на стіл, поступово додати м’яке масло та замісити тісто. Після додавання масла тісто робиться еластичне, гладеньке та однорідне.
Порада господині. Я замішую технікою розтягування: на столі ніби перемо, тоді збираємо шпателем/скребком в колобок, декілька разів відбиваємо об стіл. 
Тісто перекласти в миску, вкрити плівкою та дати підійти, збільшитись втричі. Деко застелити пергаментом, Сформувати та класти булочки відразу на деко підходити.
Формувати булочки по 70 г, рогалики по 75 г (можна на око).
Булочки добре округлити, скотити на столі в гладенький колобок. Для рогаликів розкотити тісто в трикутник довжиною 21 см, кінець тоненький повинен бути. Скрутити в рогалик, кінець підгорнути так, щоб залишився знизу, бо при випіканні розкриється, якщо буде зверху.
Вкрити плівкою, дати підійти на деку близько 20-30 хв, збільшитися вдвічі. Випікати з паром в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 15-20 хв до злегка золотистого кольору.
Порада господині. Ввімкнути духовку та на дно поставити ємкість (стару сковорідку, мисочку). Коли ставимо булочки в духовку, в ємкість наливаємо склянку окропу та закриваємо духовку. Можна випікати без пару, але краще з, тісто зволожується та не сохне. Спробуйте, вам сподобається, я майже все випікаю з парою!
Повітряність булочок залежить від кількості борошна, хто любить більш щільні, хтось – більш повітряні. Я для себе знайшла золоту середину: даю 470 г борошна, але все залежить від борошна, у мене 12% білка, у вас може піти 500 г.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати іншу недорогу випічку за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook