Палюшки
Часто роблю палюшки, коли залишається трохи картоплі після приготування вареників. Хоча іноді спеціально для палюшок варю картоплю.
- 500 г вареної картоплі, 1 скл. борошна, 1 ст. ложка крохмалю, 1 яйце, сіль, перець.
Порада господині. Головний секрет м’яких палюшок – потерта на дрібній терці картопля. Оскільки переважно використовую заздалегідь зварену картоплю, то спершу її треба потовкти, а вже наступного дня, коли пюре охолоне і затвердне, потерти його на найдрібнішій терці. Потерта картопля буде дуже ніжною, однорідною, без грудочок. Якщо вам легше її змолоти на м’ясорубці, можна і так зробити.
До потертої картоплі вбити яйце, посолити, поперчити, додати крохмаль і підсипати борошно. Борошна може піти як менше, так і більше, бо сорти картоплі є різні. Замісити тісто, щоб не липло до рук.
Підсипати борошно на стільницю і розкотити тісто товщиною 1 см порізати смужками шириною 2-3 см. Тоді смужки порізати маленькими брусочками. По кілька штук обваляти в борошні, щоб надати їм з прямокутної більш заокругленої форми пальчиків.
Варити в підсоленій воді так само, як і вареники. Можна полити маслом, смаженою цибулькою. Найкраще смакують палюшки зі сметаною.
Рецепт і фото Іванни Луць
Радимо також приготувати:
- Полтавські галушки на кефірі
- Сирні галушки
- Картопляні галушки зі шпинатом
Post Views: 52