Апельсиновий сирник з кокосом
- Форма 24×28 см.
- Тісто: 150 г масла або маргарину, 100 г цукру, 3 ст. ложки какао, дрібка солі, 2 жовтки, 2 ст. ложки молока, 150 г борошна, 0, 5 ч. ложки розпушувача.
Масло посікти з борошном, додати какао, розпушувач, розмішати, додати жовтки, збиті з молоком і цукром, замісити тісто. Поставити у холодильник на 30 хв.
- Кокосовий прошарок: 150 г кокосової стружки, 100 мл молока, 2 білки (що залишилися від тіста), 100 г цукру, 1 ч. ложка крохмалю.
Кокосову стружку залити кип’яченим гарячим молоком, розмішати, накрити, залишити, щоб набухла. Білки збити з цукром на пухку масу, коли кокосова стружка остигне, додати білки крохмаль і вимішати.
- Сирна маса: 1,5 кг домашнього сиру, 350-400 г цукру, 8 яєць, 150 г масла, 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю, 2 середніх апельсини.
Сир перемолоти в блендері, додати м’яке масло, збити. Яйця збити з цукром до пишної піни, з апельсинів зняти цедру і вичавити сік. З’єднати усі складники: сир, сік і цедру апельсинів, збиті яйця з цукром, додати просіяне борошно та крохмаль і ретельно вимішати.
Сформувати сирник
Дістати тісто з холодильника, дати йому трохи зігрітись, форму вистелити пергаментом. Тісто розкотити, викласти у форму (тільки на дно). На тісто рівномірно викласти кокосову начинку, зверху викласти сирну масу і розрівняти. Поставити сирник у розігріту до 175 °С духовку. Випікати 1 годину.
Готовий сирник залишити у формі до повного охолодження.
Верх сирника полити помадкою.
- Помадка: 6 ч. ложок какао, 6 ч. ложок масла (розтопленого), 6 ч. ложок цукру, 6 ч. ложок горілки. Для цього сирника, я робила подвійну порцію помадки.
У сотейник покласти масло, цукор, какао, горілку, розмішати, прогріти до розчинення цукру, але не кип’ятити! Теплою помадкою полити сирник, відставити у холодильник, щоб помадка схопилась.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Спробуйте також приготувати сирник за іншими перевіреними рецептами від господинь:
-
Сирник з маком, вишнями і безе. Все викладаю у форму і в духовку
-
Сирник з яблуками за рецептом подруги зі Львова. Печіть і смакуйте!
Post Views: 49