“Медова діжка”
- Форма 25Х35 см.
- Медове тісто на 2 коржі: 4 яйця, 150 г цукру, 100 г масла, 100 г меду, 200 г сметани, 1 ч. ложка соди, 350 г борошна, 150 г родзинок (або чорносливу, або горіхів, або кураги).
Білки збити в піну, додати цукор, збити до розчинення. Додати жовтки, збити. Додати розтоплене масло, рідкий мед (густий розтопити). Сметану змішати з содою. До тіста додати сметану, збити. Додати просіяне борошно, збити. Всипати промиті родзинки, перемішати. Викласти у форму, застелену пергаментом, розрівняти. Тісто як дуже густа сметана. Пекти при 170 ОС приблизно 15 хв. Пекти можна один корж і розрізати навпіл або розділити тісто на дві половини і спекти окремо два коржі.
- Маковий корж: 200 г маку, 3 яйця, 100 г цукру, 100 г масла, 100 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
Яйця збити з цукром до розчинення. Мак пропарити і змолоти. Додати до маку розтоплене масло, перемішати. Додати до маку збиті яйця, збити, додати борошно з розпушувачем, збити. Вилити у застелену пергаментом форму, пекти при 180 ОС приблизно 20 хв.
- Яблучний прошарок: 2 кг яблук (вага цілих), 100 г цукру (можна більше), 25 г желатину.
Яблука почистити від шкірки, потерти, тушкувати, помішуючи, на малому вогні (приблизно 15 хв, до випаровування рідини). Всипати корицю і сухий швидкорозчинний желатин, ретельно перемішати. Відставити, охолодити. Коли маса охолоне і почне схоплюватися, викласти її на охололий маковий корж, розрівняти, поставити у холодильник.
- Крем: 400 г сиру, 800 г сметани, 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 п. згущувача по 12 г.
Сир змолоти блендером. Окремо збити сметану з цукром до пишної маси. До магазинної сметани додати загущувач. До сметани додати сир, збити до однорідності.
Зібрати торт: медовий корж, половина крему, маковий корж з яблучною начинкою, решта крему, медовий корж. Змасти боки кремом, зверху полити розтопленим шоколадом. Залишити в холодильнику на ніч.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Богдана Крамар
Радимо також приготувати інші суперові торти за перевіреними рецептами:
- Пляцок “Волинські візерунки”. Чудове поєднання різних коржів і крему!
- Неймовірний пляцок “Зимова вишня” з маковим і карамельним кремом