Домашні шоколадні пряники у білій глазурі
- Для тіста: 200 г гарячого молока, 100 г борошна, 150-200 г цукру, 35 мл олії, 1 жовток, 50 г какао, 230 г борошна, 15 г розпушувача, ванільний цукор.
Цукор + борошно (100 г) + ваніль + молоко перемішати, щоб було тепле і додати жовток, олію. Борошно (230 г) + розпушувач + какао перемішати і додати до суміші, замісити тісто. Якщо тісто дуже липне до рук, додати ще трохи борошна. Стіл трішки притрусити борошном і розкотити товщиною мінімум 5 мм, вирізати стаканом кружечки. Викласти на деко на відстані і випікати 15-20 хвилин при температурі 170 градусів.
- Глазур: 1 білок, 150 г цукрової пудри, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти.
Білок збити з цукровою пудрою, в кінці додати лимонну кислоту. Пряники повністю змастити глазур’ю і дати висохнути.
Рецепт Мар’яни Попович. Готувала і фотографувала Мар’яна Крамар
Спробуйте також приготувати:
- Медові пряники в помадці (рецепт на кефірі). Смак, як у дитинстві
- Шоколадні пряники “Трюфельні”. Схожі на магазинні, але набагато смачніші!
Post Views: 29