Ідеальне тісто на вареники і пельмені
- 2,5-3 скл. борошна (об’єм склянки – 250 мл), 50 мл олії, 1 скл. кип’ятку (250 мл), дрібка солі, 1 яйце.
Борошно і сіль просіяти в миску, зробити ямку, туди додати олію ті кип’яток, швидко розмішати. Тоді окремо збовтати яйце і влити до тіста. Замісити тісто. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин відпочити.
Тісто стає м’якеньке і приємне в роботі. Якщо тісто після відпочинку буде дуже м’якеньке, то підсипте трохи борошна. Готуйте і смакуйте вареники і пельмені з цим ідеальним і ніжним тістом!
Рецепт і фото Богдани Крамар
Радимо також інші перевірені рецепти вареників з ягодами:
- Найкраще тісто для вареників з ягодами (полуницею, вишнями, чорницями та іншими). Легко розкочується, а вареники не рвуться!
- Заварне тісто для вареників: класичне і зелене (зі шпинатом)
Post Views: 60