Домашнє згущене молоко (без соди)
- 1 л молока від 3,2 % жирності (але рекомендую брати все-таки домашнє), 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру і терпіння.
Молоко змішати з цукром, довести до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки молоко закипить, відразу поставити на маленький вогонь і варити так від 45 хвилин до однієї години. Все залежить від консистенції згущеного молока, яку ви хочете отримати.
Постійно перемішувати не потрібно, але час від часу потрібно підходити і перемішувати. Протягом години молоко буде випаровуватись і міняти колір – це означає, що ви на правильному шляху.
Як молоко доведете до потрібної вам консистенції, зніміть каструлю з вогню і поставте в холодну воду. Постійно помішуючи охолодіть згущене молоко. Перелийте в банку і зберігайте в холодильнику.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Спробуйте також приготувати:
-
Домашнє варене згущене молоко. Рецепт перевірений поколіннями
-
Домашнє варене згущене молоко, яке не треба постійно мішати. З 1 л молока – 600 г згущенки!
Post Views: 50