Гарбузовий сік з апельсином на зиму
2 кг очищеного гарбуза, 200 г цукру, сік двох великих апельсинів, 1 ст. ложка лимонної кислоти (рівна, без гірки), 2,5 л води.
Порізати гарбуз шматочками і покласти у каструлю. Налити води, щоб повністю накрило гарбуз, і варити до готовності (приблизно 30 хв). Видушити апельсиновий сік. Варений гарбуз збити блендером і поставити знову на вогонь. Додати апельсиновий сік, цукор, лимонну кислоту. Скуштувати на смак і додати цукор або лимонну кислоту. Коли закипить, то проварити ще 5 хв. Розлити у стерильні банки і закрутити стерильними кришками. Гарбузовий сік на зиму готовий.
Порада господині. До гарбузового соку можна давати не апельсиновий сік, а блендером збити апельсин повністю весь, а потім ще раз блендерувати все разом. Для запаху можна додати цукерки барбарис або дюшес.
Рецепт Тетяни Тельпіс
Радимо також приготувати іншу консервацію з гарбуза за перевіреними рецептами від господинь:
- Консервоване манго з гарбуза. У торти і випічку – те, що треба
- Цукати з гарбуза «Як курага»