Смак вівсяного печива знайомий з дитинства. Для багатьох колись це було улюблене печиво. Сьогодні такого не купиш. Зате дуже просто його приготувати власноруч. І спеціальне вівсяне борошно шукати не треба – просто купити звичайні вівсяні пластівці!
До речі за цим самим рецептом можна приготувати не тільки вівсяне, а й злакове печиво. Таке дуже популярне у прихильників здорового харчування. Воно куди корисніше за інші солодощі!
Перевіреним рецептом домашнього злакового і вівсяного печива поділилася господиня Анжела Горошкіна. До речі, як підказує авторка, таке печиво можна готувати і нашим захисникам – воно чудово зберігається!
Злакове печиво і вівсяне печиво
- 400 г пластівців (вівсяних або “7 злаків”), 1 скл. (250 мл) борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 2 яйця, 250 г цукру, 100 г масла або маргарину, 1 ч. ложка соди, 3-4 ст. ложки сметани або кефіру.
Пластівці змолоти в кавомолці в борошно, додати пшеничне борошно, 1 ч. ложку розпушувача, перемішати. 2 яйця збити з цукром, додати розтоплене масло або маргарин. Сюди ж додати соду, погашену у сметані або кефірі. Додати у рідку суміш – борошняну, перемішати. Дати 30 хв тісту постояти. Формувати кульки і класти на деко, застелене пергаментом, на відстані одна від одної. Випікати при 180 градусах 20 хв. Із порції виходить приблизно 30 шт. печива.
Порада: у тісто для печива можна додати родзинки, журавлину, 2 ст. ложки меду, 1 ч. ложку кориці.
Рецепт і фото Анжели Горошкіної
Спробуйте також приготувати:
- Печиво “Пісочні кільця” з арахісом
- Смачне печиво без борошна з кунжутом, льоном та сиром