мандариновий торт рецепт

Мандариновий торт. Побалуйте себе кохану

Мандариновий торт дуже гарний як зовні, так і в розрізі. Готувати його і прикрашати досить просто. А головне - торт дуже смачний!

Мандарини у багатьох асоціюються із зимовими святами, саме тоді вони найсмачніші і їх найчастіше їдять. Тому мандариновий торт – ідеальний десерт до зимового свята: на Миколая, Новий рік, Різдво та інші.

У мандариновому торті ароматний цитрусовий бісквіт, ніжний сметанний крем-мус і желейний прошарок з мандаринами. Це дуже смачно, скуштуйте!

Мандариновий торт

  • Форма 24 см. 
  • Цитрусовий бісквіт: 4 яйця, 100 г цукру, 100 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, цедра 1 апельсина (обтерти оранжеву частину шкірки терткою).
  • Мандариновий прошарок: 500 мл води, 2 шт. апельсинового желе по 70 г, 3-4 мандарини.
  • Сироп: 50 мл води або апельсинового соку, 1 ч. ложка цукру. 
  • Крем-мус: 800 г сметани, 100 г цукрової пудри, 35 г желатину, 100 мл води, 2 п. згущувача по 12 г.
  • Для декору торта: 150 г шоколаду, 150 г масла. 
  • Глазур: 50 г шоколаду, 2 ст. ложки олії. 
  • Для прикрашання: мандарини, безе, бадьян, кондитерська посипка, цукрова пудра, гілки ялини. 

Цитрусовий бісквіт

Для бісквіту білки збити в піну, додати цукор, збити до стійкості. Додати жовтки, збити, додати борошно, розпушувач та цедру апельсина. Збити міксером на найменших обертах. Викласти у застелену пергаментом форму. Випікати у розігрітій духовці до 180 ОМ приблизно 30 хв. Охололий бісквіт розрізати на дві частини, просочити сиропом.

Мандариновий прошарок

У гарячій воді розчинити желе, залишити охолонути до кімнатної температури. Форму на 2 см меншу, ніж розмір бісквіта, застелити харчовою плівкою, викласти шматочки мандарина (без кісточок і з м’якою шкіркою), залити желе, поставити в холодильник.

Сметанний крем-мус

Желатин залити холодною водою, перемішати, залишити до набрякання. Сметану (нехолодну, інакше крем буде швидко застигати) збити з цукровою пудрою і ванільним цукром (до магазинної сметани додати загущувач, до домашньої – ні). Желатин розтопити і додати до сметани, збити. Якщо крем швидко застигає, його можна розтоплювати у мікрохвильовці короткими імпульсами.

Як зібрати мандариновий торт

У кондитерське кільце викласти по колу ацетатну плівку, покласти бісквіт, викласти половину крему, мандариновий прошарок, решту крему і бісквіт, злегка притиснути. Поставити у холодильник до загусання.

Масло розтопити до стану сметани. Додати розтоплений шоколад (але не надто гарячий). Збити міксером. Залишити до охолодження, щоб крем став густішим. Змастити поверхню торта тонким шаром крему. Поставити в холодильник. Коли торт добре охолоне, зробити патьоки розтопленим шоколадом. Прикрасити мандаринками, безе, шоколадними крихтами, цукровою посипкою, бодьяном, гілочками ялини – чим душа забажає.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Леся Риндик

Детальніше переглянути процес приготування торта можна тут:

Радимо також випробувати інші рецепти десертів із цитрусами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook