Останнім часом яйця значно виросли у ціні. Тому господині шукають рецепти випічки без використання яєць або з їх мінімальною кількістю. Багатьох цікавить, як спекти печиво без яєць, щоб було багато і вдалося смачне, гарно зберігалося.
Саме для вас ми зібрали перевірені рецепти печива і коржиків, для приготування яких яйця не потрібно. Виходить багато, смачно і недорого! Готуйте і смакуйте, на здоров’я!
Печиво без яєць (на воді та олії)
- 1 л цукру, 0,5 л води, 300 мл олії, 0,5 л варення, 2 ч. ложки соди, 1 ст. ложка амонію, 2 ст. ложки кориці (якщо любите), 1 ч. ложка солі, борошно.
1 л цукру і 0,5 л води – закип’ятити і охолодити. 300 мл олії, 0,5 л варення, 2 ч. ложки соди, 1 ст. ложка амонію, 2 ст. ложки кориці (якщо любите), 1 ч. ложка солі – перемішати і залишити, щоб бродило 30 хв. Замісити некруте м’яке тісто. Розкотити тісто товщиною 0,5 см, вирізати коржики і пекти. Помастити готові білком або цукровою помадкою, можна і нічим не мастити. Рецепт Світлани Калити.
- Нарешті я знайшла ідеальний рецепт печива! Дуже крихке і смачне, просто тане у роті!
Печиво на розсолі і одному яйці
- 1 скл. розсолу з огірків або помідорів, 1скл. олії, 1 скл. цукру, 4 скл. борошна, 1 ч. ложка соди гашеної (гашу лимонним соком, мені так більше подобається).
Печиво “Пальчики” (дріжджове)
Амонячки
- 3 скл. борошна, 1 скл. смальцю, 1 неповну склянка сметани, 1 ч. ложка амонію.
- Чотири давні дешеві рецепти смачного печива
Печиво без яєць на сметані і смальці
- 1 скл. сметани, 0,5 скл. смальцю, 1 скл. цукру, 3 скл. борошна, 0,5 ч. ложки соди погасити, ваніль.
Печиво “Алкоголіки”
- 250 г маргарину, 250 г жиру, 4 ст. ложки горілки, 2 ст. ложки води, 2 ст. ложки оцту.
Просте печиво
- 200 г сметани, 200 г смальцю (або 100 г масла і 100 г смальцю), 400 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
Коржики на кефірі з начинкою
- 0,5 л кефіру, 0,5 л цукру, 5 ст. ложок олії, 0,5. ч ложки амонію, 0,5 ч. ложки соди.
Печиво “Домашнє”
- 600 г борошна, 1 скл. сметани, 120 г масла, 1 ч. ложка соди + оцет, 250 г цукру.