Баклажани на зиму без стерилізації “Фаворит”
- На літрову банку: 5-7 баклажанів, 2 зубці часнику, 10 гілочок петрушки, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, 60 мл оцту, олія для смаження, вода (окріп).
Кожен баклажан поздовж розрізати на 6 довгих частин-брусочків, одразу смажити з усіх сторін до м’якості з усіх сторін (не солити, не замочувати!). Часник подрібнити. У суху стерилізовану банку покласти сіль, цукор, оцет. Посмажені баклажани викладати зразу у банку, а інші тим часом смажити (банку прикрити кришкою), додати часник і петрушку. Так смажити і докладати, поки буде заповнена вся банка. Тоді залити окропом, закрутити і ретельно збовтати до розчинення солі і цукру. Перевернути.
Рецепт Марини Гармаш. Готувала та знімала Оксана Копиняк
Детальніше весь процес приготування можна переглянути у відео:
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 50