Швидкий рулет на білках
150 г білків (приблизно з 4-5 яєць), 0,5 скл. цукру (об’єм склянки – 250 мл), 75 г борошна (3 ст. ложки з чубком), 2 ч. ложки ванільного цукру, дрібка солі, 1/4 ч. ложки лимонної кислоти, 1 ч. ложка цедри лимона чи апельсина.
Білки кімнатної температури збити з щіпкою солі та лим. кислотою до піни, поступово додати цукор, ванільний цукор, збити до стійких піків, додати цедру, поступово додати просіяне борошно та акуратно вимішати лопаткою знизу вверх, щоб білки не осіли.
Деко від духовки застелити пергаментом, рівномірно розрівняти (розмір 24Х35 см). Пергамент потрібен якісний, краще білий або з тефлоновим покриттям, якщо невпевнені в пергаменті – змстіть!Розігріти духовку до 180 ОС, випікати 10 хв, перевіряти шпажкою, не пересушити.
Дати постояти 1-2 хв, перевернути на другий листок пергаменту або рушничок, зняти пергамент (на якому випікали), скрутити в рулет з пергаментом, охолодити 5-7 хв. Щоб рулет не прилипав до пергаменту, присипати пудрою, тоді верхня скоринка не прилипне до пергаменту. Просочити, змазати кремом та щільно скрутити, залишити в пергаменті на 2-3 год в холодильнику .
Я просочила сиропом з варення з водою, поверх нанесла тоненький шар джему персик-маракуйя, крем вершковий, поверх просіяла какао.
Крем
Баночка вершкового сиру, цукор за смаком, 1-2 ст. ложки сметани, ванільний цукор.
Збити міксером до однорідності (можна замінити на кисломолочний сир і сметана, сир і вершки 33%).
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Читайте також:
-
Рулет-маківник. Дуже смачний!
-
Бісквітний рулет. Мій улюблений рецепт!
Post Views: 48