Торт медовий з малиновим конфітюром
Коржі
- 2 скл. цукру, 1 п. масла/маргарину (250 г), 4 ч. ложки соди без чубка, 4 ч. ложки горілки, 1 ст. ложка меду з верхом, 2 яйця, борошна, скільки візьме тісто, десь до 5 скл. Має бути орієнтовно як на вареники.
У каструльку покласти масло, цукор, яйця, мед та поставити на маленький вогонь на декілька хвилин (5-6 хв), постійно помішуючи. До однорідної суміші додати соду і проваритио ще до 5 хв, постійно помішуючи. Додаємо горілку, помішуємо. Додати 2 скл. борошна, гарно розмішати. Зняти з вогню і додати поступово решту борошна. Замісити тісто, поділити на 12-14 коржів.
Коржі розкочувати тоненькі. Форма може бути 24-26 см в діаметрі, або 20Х30 см. Пекти при 180 до готовності. Печуться дуже швидко.
Малиновий конфітюр
- 400 г малини, проварити, перетерти через сито, 100 г цукру, 2 ч ложки крохмалю повні з верхом, 4-5 ст. ложок води.
Крохмаль розвести водою. До перетертої малини додати цукор, проварити, щоб розчинився. Додати крохмаль і варити до загустіння. Накрити плівкою в контакт, охолодити.
Крем
- 1 л сметани, 200 г цукру (або до смаку), 1 пачка ванільного цукру.
Сметану збити з цукром і ванільним цукром.
Перемазати коржі сметанковим кремом. Через кожні 2 коржі на сметанний крем мастити тоненько малиновий конфітюр. Крему теж дуже багато не накладати, бо коржі тоненькі, швидко просочуються. Зверху і збоку змастити кремом і посипаємо крихтами з коржа чи печивом.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 107