Пляцок “Фантазія” з сирним та медовими коржами
Медові коржі
Форма 20Х30, 25Х35. Медові коржі: 2 яйця, 100 г масла, 2 ст. ложки меду, 200 г цукру, близько 500 г борошна, 1,5 ч. ложки соди.
У каструльку покласти масло, цукор, яйця, мед, поставити на маленький вогонь, можна і на водяну баню, щоб все розчинилося. До однорідної суміші додати соду, варити помішуючи ще 5-7 хв. Зняти з вогню, дати трошки вистигнути. Додати борошно, замісити ніжне тісто, як на вареники. Поділити на 6 частин (якщо менша форма) або на 4 частини (якщо більша), розкочувати тонко на пергаменті. Якщо треба, підсипати борошном, щоб гарно розкочувалося. Пекти при 180 ОС близько 5-7 хв.
Сирний корж
1 кг сиру, 5 яєць, 200 г цукру, 100-150 г масла, цедра лимона, 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки манної крупи, 1 ст. ложка крохмалю.
Все, крім білків, збити блендером. Збити окремо охолоджені білки з дрібкою солі і обережно з’єднати лопаткою з сирною масою.
Пекти при 170 близько 1 год. Орієнтуватися на свою духовку. Виймати з форми, коли повністю охолоне.
Крем “Пломбір”
400 мл молока, 200 г цукру, 50 г крохмалю кукурудзяного, 1 яйце, ванільний цукор, 250 г сметани (домашньої або жирних вершків), 200 г масла. А також: 1 б. консервованих вишень.
З молока, цукру, крохмалю, яєць, ванільного цукру зварити заварний крем. В кінці додати сметану, перемішати, ще 2 хв проварити помішуючи. Накрити плівкою в дотик і охолодити.
М’яке масло збити міксером, по ложці додати заварну масу, збити.
Зібрати пляцок: медовий корж, крем, медовий корж, крем, вишня, медовий корж, крем, сирний корж і повторити у зворотному порядку.
Рецепт коржів Козак Тані, Рецепт крему – Марти Левицької. Готувала і фотографувала Maiia Rabtsun
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 153