Сирник “Полячка”
Форма 25Х35 см. Тісто: 250 г маргарину, 5 жовтків, 1 скл. цукру, 1 п. розпушувача, 3 скл. борошна, 2 ст. ложки какао.
До борошна додати розпушувач, цукор, маргарин. Перетерти. Додати жовтки. Замісити тісто. Поділити на 3 частини, 1 більшу і 2 менших. До одної меншої частини додати 2 ст. ложки какао. Замісити. Дві менші частини покласти до морозилки.
Велику частину тіста розкотити, викласти вишні (0,5 л банка в свому соку, сік злити). Зверху потерти темне тісто. На тісто викласти сирну начинку.
Сирна начинка: 1 кг сиру, 100 г масла м’якого, 3 яйця, 2 ст. ложки крохмалю.
Усе збити блендером. Зверху викласти білкову масу.
Білкова маса: 5 білків, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 1 п. польського киселю (сухого).
Білки збити з цукром до стійких піків. Додати крохмаль і кисіль і легенько вимішати. Я збила міксером на дуже малих обертах. Затерти зверху світлим тістом з морозилки.
Поставити в духовку, розігріту 160 ОС, пекти трохи більше як годину. Я пекла десь 1 год 20 хв. Духовку вимкнути і ще хвилин 20 потримати в духовці. Орієнтуватись кожному на свою духовку. Витягнути з духовки і залишити охолонути у формі.
Рецепт і фото Maiia Rabtsun
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 152