Печиво “Грибочки”
100 г цукру, 100 г масла (маргарину), 100 мл сметани, 50 г меду, 1 яйце, 1 ч. ложка розпушувача, 400 г борошна.
Біла глазур: 1 білок, 200 г цукрової пудри.
Коричнева глазур: 100 г шоколаду, 3 ст. ложки олії. Також мак для посипання.
Цукор і масло перетерти, додати рідкий мед, сметану, яйце. Перемішати міксером, додати борошно з розпушувачем. Тісто розділити на дві частини. Зробити кульку, як горішок (17-18 г), легенько приплескуючи долонею, випікати при температурі 160 С близько 20 хв. З іншої частини зробити ніжки розміром як мізинчик, з одного боку робити тонші, з іншого – грубші ( по 12-13 г). Як спечуться шапочки, поки ще теплі, знизу зробити виїмку, щоб потім вставити ніжку.
Білу глазур зробити густеньку, залити у виямку на шапочці, вставити ніжку, залишити, щоб висохло. До глазурі додати трішки води чи соку з лимона, щоб була рідша. Потім силіконовим пензликом змастити ніжку, занурити кінчик ніжки в мак, дати, щоб висохло.
Шоколад розтопити, додати олію, перемішати, занурити шапочку в шоколад, дати, щоб висохло.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Леся Риндик
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 38