Пухкі булочки зі штрейзелем
900-950 г борошна + 100 г на формування, 0,5 л молока, 100 г масла, 200 г цукру, 2 яйця (1 жовток відкласти, щоб змастити булочки, а білок + яйце – в тісто), 50 г свіжих пресованих дріжджів, 1 ч. ложка дрібної солі, ванільний цукор, 3 ст. ложки сметани, трішки куркуми (на кінчик чайної ложечки) для жовтого кольору.
Присипка для булочок (штрейзель): 3 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки цукру, 30 г холодного вершкового масла (перетерти руками в крихту, поставити у холодильник, щоб не розтануло).
Розвести дріжджі в 100 г теплого молока з 1 ст. ложкою цукру, почекати до підняття шапочки. Збити трохи виделкою яйця з цукром, додати ваніль. Розтопити вершкове масло і з рештою молока додати в борошно, додати сіль, сметану, дріжджі, що підійшли, замісити (не забивати борошном, воно має бути м’якеньке).
Перекласти тісто у добре змащену миску олією, поставити на 1 годину в тепле місце. Коли підійде, сформувати булочки, змастити жовтком з 1 ст. ложкою сметани. Поставити у тепле місце, щоб булочки підійшли, посипати штрейзелем. Випікати в розігрітій духовці при 180 ОС приблизно 35 хв до золотистої скоринки. Виходить приблизно 16 булочок.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 42