Кекс “Апельсинова насолода”
Форма 22 см. 1 апельсин (250 г), 170 г молока, 90 г олії, 150 г цукру (можна регулювати), 3 яйця, 270 г борошна, дрібка солі, 15 г розпушувача.
Цілий апельсин добре промити під теплою водою (вибирайте солодкий апельсин!), розрізати на невеличкі шматочки повністю весь зі шкіркою (повиймайте лише кісточки, якщо вони є!), до апельсина додати молоко і олію і все перебити погружним блендером до майже однорідної маси (можуть бути маленькі шматочки апельсина). Додати цукор і яйця, збити міксером. Просіяти борошно, змішане з розпушувачем, і кілька дрібок солі, добре перемішати.
Тісто виходить дуже пухкеньке, як на млинці. Вилити тісто у форму з пергаментом (в мене силіконова, тому я не стелила пергамент). Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хв (перевірити готовність дерев’яною шпажкою). Коли вистигне, посипати пудрою.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25