Цукрові булочки
4 яйця збити вінчиком із 0,5 скл. цукру, додати 1 п. ванільного цукру. 50 г дріжджів розчинити в 2 скл. літнього молока, додати 125 г розтопленого маргарину, (спреду, масла). Відразу замісити тісто. Борошна потрібно стільки, щоб замісити пухке тісто. У мене пішло десь +-1,2 кг.
Формувати булочки одразу, не чекаючи, поки підійде тісто.Тісто поділити на 4 частини. Кожну частину розкотити товщиною 0,5 см, змастити м’яким маслом і посипати цукром (на 1 рулет – 30 г масла та 1 ст. ложка цукру) і скрутити рулетом. Я ще посипала тертим горіхом, можна додавати родзинки. Рулет розрізати на шматочки довжиною 2-3 см. З одного боку шматочок защипати пальцями і викласти на змащене деко на відстані один від одного. Дати 20 хв постояти, потім змастити жовтком. Пекти при температурі 180 ОС у режимі верх-низ. У мене випікалися +- 25 хв. Викласти на решітку. Коли охолонуть, посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати: