Торт “Східні казки”
Форма 25Х35 см. Шоколадний корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 4 ст. ложки какао, 1 ч. ложка повна амонію (погасити оцтом).
Білки+цукор збити, додати по одному жовтки, додати борошно пересіяне з какао, амоній з оцтом. Все вимішати і пекти при 170-18 ОС десь 35-40 хв (до сухого сірника).
Маковий корж: 4 яйця, 1 скл. цукру, 0,5 скл. перемеленого маку, 100 г розтопленого масла, 150 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
Яйця, цукор, ванільний цукор збити, додати масло, борошно з розпушувачем. Усе легенько вимішати лопаткою і додати мак. Гарно перемішати і пекти 180 ОС 40 хв (до сухого сірника). Орієнтуйтеся на свою духовку.
Кокосовий крем: 0,5 л молока, 0,5 скл. цукру, 2 п. сметанкового або ванільного пудингу, 250 г масла, 100 г кокосової стружки.
Зварити пудинг та додати кокосову стружку зразу у гарячий. Накрити плівкою до остигання. Потім збити масло, додаючи пудинг.
Начинка зі згущенкою: 350 г масла, 1 б. вареної згущенки, 150 г подрібненого арахісу, 150 г шоколадного крекеру або печива, 150 г вершкового крекеру (можна інше, але щоб було світле), 1 стік кави розвести у 1 ст. ложці коньяку.
Збити масло і згущенку, поламати печиво на дрібні шматочки, додати арахіс, каву з коньяком (можна дати ще подрібнений шоколад). Все гарно вимішати і поставити на 15 хв у холодильник (тоді краще тримає форму, щоб накласти на корж).
Зібрати торт: шоколадний корж, начинка зі згущенкою, кокосовий крем, маковий корж. Верх полити шоколадом розтопленим і прикрасити за бажанням. Особливо смачний, якщо їсти одразу з холодильника.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 60