Пиріг з яблуками і кремом
Форма 26 см. Склянка 250 мл. Пісочне тісто: 250 г масла/маргарину кімнатної температури, 0,5 скл. цукру, 1 яйце, 1 ст. ложка сметани, 1 ч. ложка розпушувача, 2-2,5 скл. борошна.
Начинка: 6-7 яблук, цукор за смаком (від 2 ст. ложок і більше), 1 ч. ложка кориці (якщо не любите або не маєте, можна не давати або ж замінити ванільним цукром чи лимонним соком).
Заварний крем: 900 мл молока, цукор за смаком (2-4 ст. ложки), 2 п. пудингу (якщо не має пудингу, то можна зварити заварний крем: 1 л молока, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 4 ст. ложки борошна, 1 п. ванільного цукру). Додатково: 1 ст. ложка манки (під яблука).
Масло/маргарин розтерти з цукром, додати яйце, сметану, гарно вимішати. Тоді дати розпушувач і поступово підсипати борошно. Замісити м’яке тісто. 1/3частину відділити і покласти в морозильну камеру.
Яблука помити, почистити і порізати великими кубиками. Викласти їх на розігріту сковорідку, додати цукор, корицю (чи ванільний цукор або лимонний сік) і тушкувати на середньому вогні 5-10 хв.
Зварити пудинг. Поставити на вогонь молоко. Вміст 2 пакетиків пудингу розвести в половині стакана молока, додати цукор за смаком і влити до гарячого молока, постійно помішуючи, аж поки не почне гуснути.
Форму змастити маргарином, злегка присипати мукою. Тоді розподілити руками більшу частину тіста по формі, роблячи високі бортики, щоб начинка і крем помістились в них. Тісто притрусити манкою. Викласти яблука, тоді гарячий пудинг і затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 180°С від 45 хв до 1 год, орієнтуючись на свою духовку.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 71