Пишні оладки на кефірі
Тісто: 400 мл кефіру, 2 яйця, 5 ст. ложок цукру, 300-350 г борошна (тісто має бути густе), 1 ч. без чубка ложка соди (перемішати з кефіром), 1 ч. ложка розпушувача, 50 мл олії, 1 п. ванільного цукру.
Начинка 1: шоколад і банан подрібнити.
Начинка 2: 1 кг яблук потерти, додати 0,5 скл. цукру, поставити на плитку тушкуватися десь 10-15 хв. В кінці всипати 1 п. сухого желе. Розмішати до розчинення желе і відставати з вогню. Коли вистигне, можна давати як начинку в що завгодно, і навіть перекладати торти.
Можна робити тісто без цукру, а оладки з м’ясною начинкою, вийдуть біляші.
Яйця збити вінчиком з цукром, додати олію, перемішати. Додати кефір вимішаний з содою, перемішати. Додати розпушувач і борошно, перемішати. Тісто залишити на 20 хв. Викладати небагато тіста, зверху класти начинку, зверху знову трошки тіста, щоб покрило начинку. Тіста не давати багато і залишати між оладками достатньо місця, бо ще підростуть в процесі смаження. Обов’язково накрити кришкою і смажити на малому вогні, не відкриваючи кришки (лиш, щоб перевернути).
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25