Кабачково-картопляні деруни
2 молодих кабачки (приблизно 800 г), 4 середніх картоплини, 2 великих яйця, 1 невеличка не гірка цибулина, 3 ст. ложки манки, 1 неповна столова ложка крохмалю, 1 ст. ложка вершків або домашньої сметани, 1 ч. ложка улюблених натуральних спецій, дрібка куркуми для кольору, сіль, перець за смаком, олія для смаження, 2 повні столові ложки борошна або більше.
Щодо борошна: його кожен раз може йти різна кількість, все залежить від щільності і ваги кабачків, величини яєць, крохмалистості картоплі і т.д. Соду або розпушувач не додаю, оладки і так виходять пухкі.
Кабачки потерти на тертці з найменшими вічками як для
дерунів, відцідити зайву рідину, сюди ж потерти картоплю і цибулю, додати всі інші складники, борошно підсипати в кінці, регулюючи ним консистенцію тіста, вона повинна бути як 15% магазинна сметана. Смажити на середньому вогні з обох боків до золотавої скоринки.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 24