“Пані Валевська”
Тісто: 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 50 г цукру, 100 г холодного масла, 3 жовтки. Крем: 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю, 250 мл молока, 1 жовток, 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 150 г масла. Меренга: 4 білки, 0,5 ст. ложки крохмалю, 125 г цукрової пудри. А також: 250 г смородинового джему та 100 г мигдальних пластівців.
Меренга: збити білки з цукровою пудрою до стійких піків, додати крохмаль, перемішати.
Тісто: до борошна, змішаного з розпушувачем, додати масло, перетерти в крихти. Додати жовтки, розтерті з цукром, замісити м’яке тісто. Розділити його на дві однакові частини, розкотити за розміром форми (25×30), викласти на пергамент, змащений маслом. Зверху на тісто викласти джем, далі меренгу і посипати горіхами. Випікати 25 хв при 180 °С. Так випекти другий корж. Можна пекти зразу один на великому
деку, потім розрізати.
Крем: у невеличкій ємкості змішати жовток, цукор, ванільний цукор, борошно, крохмаль ,залити молоком і варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Дати охолонути. До охолодженої маси додати масло, збити.
Змастити кремом один корж, накрити зверху другим і поставити в холодильник.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 43